Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Förvaltningen

IT-driften inom förvaltningens enheter hanteras i det närmaste i sin helhet av LDC. Då förvaltningen ansvarar för många av de gemensamma universitetssystemen är det till sin natur en ganska omfattande IT-miljö. Nedan finns en uppräkning av den tillgängliga bas IT-miljön och av gemensamma applikationer.
Bas IT-miljö

Detta innefattar den mera personliga IT-miljön för att möjliggöra ett effektivt och rationellt arbetssätt. Denna miljö omfattar i stort följande tjänster, vilka beskrivs närmare under menyn "Tjänster".

  • Standardiserade arbetsplatssystem
  • Gemensam lagring av dokument
  • Gemensamt e-post och kalendersystem
  • Drift av husnät
  • Telefonisystem
  • LU ServiceDesk

Gemensamma applikationer

Den gemensamma förvaltningens olika enheter är systemägare och tillhandahåller följande applikationer för att effektivisera administrationen. Flertalet av dessa applikationer förvaltas av LDC.

  • Fastighetsförvaltning - Facility, LU Byggnad
  • Internationella studenter - Interbas, Internationella Sekretariatet
Sidansvarig:

Relaterad information

Kontakt

LU Servicedesk
Tel. 046-222 90 00
Servicedesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17

 

GDPR

Lunds universitet är ansvarig och skyldig att ha en god intern kontroll av licenshanteringen för att förebygga att olovligt programutnyttjande inte förekommer.
Många leverantörer utdelar straffavgifter om en licens missbrukas och för att säkerställa att vi efterlever våra åtaganden, krävs att följande personuppgifter anges vid registrering av licensen.
Slutanvändarens e-postadress, datorns IP-adress och datornamn.
Dataskyddsförordningen (GDPR) kräver att den registrerade får tillräcklig information om behandlingen av personuppgifterna och frivilligt godtar behandlingen av dessa.
Programförmedlingens register används som underlag vid revisioner för att tillstyrka användarens licensinnehav och kommer också att användas som ett giltigt samtycke av den registrerade.
Vi skall inte kunna förmedla några licenser till dig som inte vill att dina personuppgifter registreras.

LDC
Margaretavägen 1 A
222 40 Lund
Telefon: 046-222 13 00

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211