Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Applikationsdrift

Applikationsförvaltning och drift

Applikationsdrift hos Sektionen IT innebär drift, förvaltning och vidareutveckling av befintliga system där vi under arbetets gång successivt hjälper till att förnya och anpassa äldre lösningar till nya moderna plattformar.

Vi har ett nära samarbete med verksamheten och arbetar med en förvaltningsmodell som bygger på en tydlig uppdelning av ansvar och roller för förvaltningsobjektet. Förutom de tekniska frågorna hanterar modellen både organisatoriska och affärsmässiga frågor, utvecklande av SLA, struktur och kvalitet i samarbetet. Förvaltningsmodellen integreras med Sektionen ITs övergripande hantering av IT-processer enligt ITIL.

Sektionen IT tar även ansvar för serverdrift om så önskas och kan därmed ta ett totalt funktionsansvar för hela förvaltningen av det objekt som stödjer er dagliga verksamhet. 

Sektionen IT har den erfarenhet, kompetens och beredskap som krävs för att hantera allt från behovsanalys och systemutveckling till förvaltning och användarstöd. Vi kan ta hela ansvaret för din IT-verksamhet i ett långsiktigt samarbetsperspektiv.

 

Applikationsdrift
Sektionen IT ansvarar för drift, underhåll och support av ett stort antal applikationer.

Exempel på applikationer som Sektionen IT driftar idag:
- DFS
- EOS
- Kuben
- LUBAS
- Lucat
- Lu.se
- Live@Lund
- ISP
 

I Applikationsdrift ingår:
- Versionsbyte och uppgradering av applikation
- Databasoptimering och uppgradering
- Användarsupport
- Övervakning
- Backup
- ServiceDesk
- Säker driftmiljö
- Garanterad tillgänglighet

Kontakt

LU ServiceDesk
Tel. 046-222 90 00
ServiceDesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17
 

Information i pdf-format

Tjänstebeskrivning