Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webmail

Webmail - e-post via webbläsare
Det kan vara praktiskt att använda webmail, särskilt om man kopplar upp sig från olika platser, kanske från olika lånade datorer. Det innebär att man hanterar e-posten - läser och skriver med en vanlig webbläsare, t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Safari. Inget särskilt e-postprogram behövs. Man loggar in från vilken internetansluten dator som helst genom att ange användaridentitet och lösenord (samma som för ett e-postprogram eller för Lucat).

Via webmail kan man också välja några extra funktioner, t ex kan man lägga in ett särskilt semesterbesked som skickas iväg automatiskt när det kommer in brev.

Program
På din lokala dator behövs inget annat än en vanlig webbläsare, t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Safari.

Inställningar
För själva uppkopplingen behöver du ha följande uppgifter:

  • Webbadress: webmail.lu.se
  • Användarnamn: Lucat-ID
  • Lösenord: Lucatlösenord

Inne i webmail-systemet finns dessutom ett antal inställningar för hur du kan hantera och presentera din e-post.

Logga in
Logga in på webmail, webmail.lu.se

Relaterad information

Kontakt

LU ServiceDesk
Tel. 046-222 90 00
ServiceDesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17

Logga in på webmail

webmail.lu.se