Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

EGA

Vad kan EGA erbjuda dig?
EGA är en IT-arbetsplats som du inte märker så mycket av i ditt dagliga arbete – den bara finns där, och den fungerar. Vi tar hand om allt det tekniska, du kan ägna dig åt ditt arbete. Vi erbjuder de program och funktioner du behöver. De vanligaste programmen finns alltid med i grundinstallationen, behöver du något annat ordnar vi det. Vi har ägnat speciell uppmärksamhet åt integration med de olika administrativa system som används inom LU, som fungerar sömlöst med vår övriga IT-miljö. Skulle du få problem finns hjälpen nära. De flesta problem kan vi lösa direkt på distans. För svårare problem är vi snart på plats och även om din dator skulle behöva bytas ut ordnar vi normalt det på några timmar.

Vad kan EGA erbjuda din institution?
EGA är en standardiserad IT-arbetsplats framtagen för universitetets behov. Att alla arbetar i samma IT-miljö underlättar samarbete och kollegial kompetensutveckling. Med EGA på din arbetsplats behöver du inte ta ansvar för drift eller säkerhet, du behöver inte heller planera för morgondagens IT-lösningar.

Vad kan EGA göra för din ekonomi?
EGA-konceptet används idag av omkring 2500 användare, vi kan dra nytta av skalfördelar och därmed erbjuda dig en ekonomiskt sund tjänst. Du får full kontroll på din institutions IT-kostnader. Eftersom vi ansvarar för hela konceptet, finns det inga dolda kostnader - personalen behöver inte ägna arbetstid åt installationer eller tekniska problem.

Vad innehåller EGA i morgon?
EGA-konceptet utvecklas succesivt, det blir ännu lite bättre i morgon. Vi bevakar ständigt IT-utvecklingen, för att kunna ge dig och dina kollegor en modern och välfungerande IT-arbetsplats. Vi kan universitetsmiljön, vi känner till vad Lunds universitet behöver nu och i framtiden.

Vad händer med utbytt EGA utrustning, kan jag köpa något av detta ?
När en dator eller skärm byts ut så skickas den till företaget Inrego som ansvarar för att utrustningen tas om hand på ett korrekt sätt (ur miljö och säkerhetsperspektiv). Merparten av utrustningen säljs därefter vidare från Inrego till andrahandsmarknaden.
Av skäl såsom ekonomiska, licensregler, support m.fl. kan utbytt utrustning inte köpas från LDC av den enskilde användaren.

Förändrade abonnemangstider för EGA fr.o.m januari 2017
Som ett svar på önskemål från våra kunder om längre abonnemangstider för EGA-datorer, förlänger vi från januari 2017 abonnemangstiderna för EGA-datorer. Tidigare har EGA-datorerna använts ungefär 36 månader innan byte, det ändras nu till 42 månader för portabla datorer och 48 månader för stationära datorer. Det gäller både Windows och Mac, det gäller både EGA och EGS (studentdatorer). En konsekvens av detta blir att månadskostnaderna för datorer och skärmar minskar, hur mycket beror på vilka datormodeller som används på respektive enhet. I genomsnitt är kostnadsminskning ungefär 8 % räknat på alla EGA-kunder sammantaget.

Vi inför de längre abonnemangstiderna och därmed lägre kostnader också för de datorer och skärmar som finns hos våra användare vid årsskiftet 2016-2017. Det innebär att månadskostnaden för dessa kommer att minska, den återstående hyran upp till 36 månader kommer att fördelas på ytterligare 6 eller 12 månader.

Byte av datorer sker även i fortsättningen inom det kvartal som infaller 42 respektive 48 månader efter leveransdatum. Skärmar byts samtidigt med datorer, även om hyran alltid baseras på 48 månaders användning.


 

Sidansvarig:

Relaterad information

Kontakt

LU ServiceDesk
Tel. 046-222 90 00
ServiceDesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17

EGA

Information i pdf-format

Tjänstebeskrivning

LDC
Margaretavägen 1 A
222 40 Lund
Telefon: 046-222 13 00

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211