Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

IT-säkerhet

Hoten mot datorer och digitalt lagrad information ökar kontinuerligt och de lär inte bli färre inom överskådlig tid. Universitet har alltid präglats av öppenhet och IT-tjänster och nät har byggts i samma anda. Samtidigt måste man skydda information, datorer, tjänster och användare effektivare än någonsin tidigare. LDC kan erbjuda IT-säkerhetstjänster inom ett flertal olika områden.

Rådgivning
Du är välkommen att kontakta LDC för gratis rådgivning och information i IT-säkerhetsfrågor och hur ni bäst skyddar datorer och lagrad information. Det är inte alla datasäkerhetsprodukter som passar eller ens är tillåtna på universitetets nät varför du alltid bör kontrollera med oss innan du inhandlar sådan utrustning.

Utredning
Vi utför även utredningar för att avslöja IT-säkerhetsbrister och ger råd hur de skall rättas till. Du bestämmer själv hur detaljerad en sådan utredning skall vara och vilka åtgärder som passar just er.

Utbildning
För att kunna veta hur man skall skydda sina IT-resurser måste man veta vad man skall skydda sig mot. Vi kan ge allmän eller skräddarsydd utbildning till systemansvariga eller slutanvändare.

Ansvar
Inom Lunds Universitet är det så att varje avdelning och institution är ansvarig för sina egna datorer och därmed också för informationssäkerheten. Ytterst är det prefekten/chefen som är ansvarig för att datorer är installerade på ett sätt som försvårar intrång och missbruk och att lagrad information är skyddad.

Rapportera
Det är viktigt att vi får in rapporter om ITsäkerehetsrelaterade händelser. Det är bättre att rapportera händelser som verkar misstänkta än att låta bli. Dessutom går det bra att skicka oss frågor om man undrar något. Kan vi inte själva hjälpa dig eller om det inte ligger inom vårt ansvarsområde ser vi till att ärendet hamnar rätt. Använd följande epostadresser:

abuse [at] lu [dot] se: För incidenter som inträffat
security [at] lu [dot] se: För ITsäkerhetsrelaterade frågor

När vi skickar ut rapporter om inträffade eller misstänkta incidenter kommer sådan e-post från adressen irt @ lu.se

Sidansvarig:

Relaterad information

Kontakt

Magnus Persson

Magnus Persson
IT-arkitekt

Telefon:
046-222 13 60

E-post:
magnus [dot] persson [at] ldc [dot] lu [dot] se

IT-säkerhet, Lunds universitet security [at] lu [dot] se

Information i pdf-format

Tjänstebeskrivning
 

LDC
Margaretavägen 1 A
222 40 Lund
Telefon: 046-222 13 00

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211