Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Brandväggar, CFL

Vi ser att hoten mot universitetets IT-resurser och information hela tiden ökar och detta ställer högre krav på hur vi skyddar den. Även om universitetet skall präglas av öppenhet så går det inte längre att ge alla fri tillgång till samtliga resurser.

LDC kan erbjuda informationssäkerhetstjänster inom ett flertal olika områden. Vi administrerar idag brandväggar som skyddar ett stort antal nät, servrar och arbetsplatser. Vår brandväggstjänst ingår i Lunet Stamnät och alla som är anslutna erbjuds kostnadsfri administration av brandväggen för sitt nät enligt sina egna önskemål. Det är enkelt att aktivera brandväggen för ett nytt nät och användarna märker oftast ingen skillnad mot tidigare men säkerhetsnivån har höjts avsevärt.

Brandväggen tillsammans med uppdaterat antivirus och uppdaterat operativsystem och program utgör ett bra skydd mot hackers och skadlig kod (virus). Säkerhet ska byggas i lager och brandväggen är en viktig komponent för att hålla forskningsresultat, lösenord och annan känslig information säker.

Brandväggarna stoppar flera miljoner uppkopplingar per dygn av trafik som är försök att hitta IT-tjänster som kan attackeras. Vi ser att antalet incidenter minskar på de nätsegment som skyddas bakom en brandvägg så det en viktigt del i kedjan för att höja säkerheten. Dessutom är det gratis och ger mycket liten eller ingen förändring för hur användarna upplever datormiljön.

Sidansvarig:

Relaterad information

Kontakt

LU Servicedesk
Tel. 046-222 90 00
Servicedesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17

 

GDPR

Lunds universitet är ansvarig och skyldig att ha en god intern kontroll av licenshanteringen för att förebygga att olovligt programutnyttjande inte förekommer.
Många leverantörer utdelar straffavgifter om en licens missbrukas och för att säkerställa att vi efterlever våra åtaganden, krävs att följande personuppgifter anges vid registrering av licensen.
Slutanvändarens e-postadress, datorns IP-adress och datornamn.
Dataskyddsförordningen (GDPR) kräver att den registrerade får tillräcklig information om behandlingen av personuppgifterna och frivilligt godtar behandlingen av dessa.
Programförmedlingens register används som underlag vid revisioner för att tillstyrka användarens licensinnehav och kommer också att användas som ett giltigt samtycke av den registrerade.
Vi skall inte kunna förmedla några licenser till dig som inte vill att dina personuppgifter registreras.

LDC
Margaretavägen 1 A
222 40 Lund
Telefon: 046-222 13 00

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211