Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Trådlöst nät

Ett trådlöst nät, WLAN (Wireless Local Area Network), är ett koncept som innebär att datorer är sammankopplade med varandra och kan kommunicera utan att informationen skickas via kablar. På Lunds universitet finns ett campustäckande trådlöst nät för anställda, studenter och tillfälliga användare.

eduroam
Lunds universitet erbjuder eduroam till anställda och studenter.

eduroam är ett internationellt samarbete mellan universitet och högskolor världen över för att underlätta användandet av varandras trådlösa nätverk.

Lunds universitet deltar i eduroam-samarbetet, vilket innebär att du som anställd eller student automatiskt kan koppla upp dig till det trådlösa nätet på vilket lärosäte som helst som är anslutet till eduroam över hela världen.

eduroam inom Regionen
Genom ett samarbete mellan Lunds universitet, Lunds kommun och Region Skåne finns eduroam på Lunds kommuns samtliga bibliotek, Rådhuset, Stortorget och ett flertal skolor, CRC i Malmö och ett antal andra sjukhus. 

Temporära användare
Katalogansvariga (LUCAT-ansvarig på din institution) kan lägga upp temporära användare så att de får tillgång till trådlöst nät.

 

Relaterad information

Kontakt

LU ServiceDesk
Tel. 046-222 90 00
ServiceDesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17
 

Kom igång med eduroam:

LU Support
 

Användningsregler

Föreskrifter för användning av datornät vid Lunds universitet