Meny

Programförmedlingen: Aktuellt

Här kan du få information om vad som är på gång inom programförmedlingen.

Nyhetsbrev

Nu kan du ladda ner programvaror från LDC programförmedlingen här: https://program.ldc.lu.se/

Tveka inte att kontakta vår Servicedesk [at] lu [dot] se om det är något du undrar!

Alonso Acosta
IT-tjänsteansvarig/licenshantering

Sidansvarig:

LU Servicedesk
Servicedesk [at] lu [dot] se

måndag-fredag, kl 8-17

De av LDC modifierade ITIL-processerna för Service Management finns beskrivna i nedanstående modell.

LDC ITIL-processer

GDPR

Lunds universitet är ansvarig och skyldig att ha en god intern kontroll av licenshanteringen för att förebygga att olovligt programutnyttjande inte förekommer.
Många leverantörer utdelar straffavgifter om en licens missbrukas och för att säkerställa att vi efterlever våra åtaganden, krävs att följande personuppgifter anges vid registrering av licensen.
Slutanvändarens e-postadress, datorns IP-adress och datornamn.
Dataskyddsförordningen (GDPR) kräver att den registrerade får tillräcklig information om behandlingen av personuppgifterna och frivilligt godtar behandlingen av dessa.
Programförmedlingens register används som underlag vid revisioner för att tillstyrka användarens licensinnehav och kommer också att användas som ett giltigt samtycke av den registrerade.
Vi skall inte kunna förmedla några licenser till dig som inte vill att dina personuppgifter registreras.

LDC
Margaretavägen 1 A