Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skapa projekt

Nya projekt

En projektidé kan komma från kund, en LDC medarbetare, ledningen etc. Projektidéer från LDC medarbetare kanaliseras via projektorganisationen och vidare till ledningen.

Ledningen beslutar om och när en projektidé skall resultera i ett projekt. Beslutet kan innebära att ett projekt godkänns, men senareläggs med hänsyn till LDCs totala resursplanering. Ett beslut kan också innebära ett godkännande att en förstudie genomförs, och baserat på denna kan ett nytt beslut tas om eventuellt fortsatt genomförande av ett komplett projekt.

Det är möjligt att hantera vilken aktivitet som helst som ett projekt under förutsättning att den har en början och ett slut och att den är tillräckligt viktig för organisationen.

Ett projekt startas när en affärsbeskrivning är godkänd av ledningen och en projektbeställning finns framtagen. Projektbeställningen innehåller:

  • projektnamn
  • tydliga, mätbara mål och avgränsningar
  • ansvar och befogenheter
  • godkänd tidplan, inklusive budget

När ett projekt eller förstudie är godkänd för genomförande utses projektledare och styrgrupp.

Projektet bemannas gemensamt av projektledare och berörd(a) linjechef(er). Ledningen kan dock ställa krav på att vissa personer ingår i projektgruppen.

Sidansvarig:

Relaterad information

Kontakt

Charlotta Montelius

Telefon
046-222 63 11

E-post:
charlotta [dot] montelius [at] ldc [dot] lu [dot] se

LDC
Margaretavägen 1 A
222 40 Lund
Telefon: 046-222 13 00

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211