Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mobil utomlands

Telia EU-Roaming from 8 juni 2017

Roamingavgifter i EU/EES-länder är slopade. Man ringer, surfar, sms:ar och mms:ar för samma pris som om man befinner sig i Sverige.

För LU:s del innebär det:

Trafikavgifter är de som vi har avtalat med Telia gällande Jobbmobil Bas (tjänstepaket 3), se prislista. Avgifterna gäller oavsett om man har jobbmobil bas (tjänstepaket 3) eller mobil anknytning (tjänstepaket 2).

Trafik som ingår:

 • Mobilsurf (du kan använda den surfmängd som ingår i ditt abonnemang, upp till 50 GB).

 • Skickade och mottagna SMS/MMS

 • Mottagna samtal

 • Lokala samtal (Betalsamtal ingår ej)

 • Samtal hem till Sverige

 • Samtal mellan länderna

Trafik som INTE ingår:

 • OBS! Fria samtal, SMS/MMS (Flatrate) ingår inte för mobil anknytning (tjänstepaket 2), utan debiteras enligt prislista.
 • Samtal från Sverige (samtal ringda från Sverige till utlandet).

Angående datatrafik gäller den ”pott” (upp till 50 GB) man har som extra tillägg på mobilabonnemanget. Finns inget tillägg för datatrafik debiteras maxsumman 19 kr/ dag för datatrafiken.

För användare som har mobil anknytning (tjänstepaket 2) debiteras ett EU-roamingsamtal såsom minutpris inom Sverige enligt avtalat pris för tjänstepaket 3 (Jobbmobil Bas), se prislista.

För mobila bredband med möjlighet till roaming, som är tecknat innan 170615, är surfbegränsningen 20 GB. Detta betyder att mobila bredband med större surfmängd än 20 GB, kan använda upp till 20 GB av totala surfmängden vid roaming inom EU/EES. För mobila bredband tecknade efter 170615 kan du endast surfa i Sverige.

Länder där de nya priserna gäller

Länder inom EU:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Länder inom EES:

Island, Lichtenstein, Norge

FRÅGOR OCH SVAR OM NYA ROAMINGREGLER I EUROPA


 

Telia roamingtjänster Norden/Baltikum

Roamingavgifter i Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen är slopade. Man ringer, surfar, sms:ar och mms:ar för samma pris som om man befinner sig i Sverige.

För LU:s del innebär det:

Trafikavgifter är de som vi har avtalat med Telia gällande Jobbmobil Bas, se prislista. Avgifterna gäller oavsett om man har ett tjänstepaket 3 (Jobbmobil Bas) eller tjänstepaket 2 (mobil anknytning).

Trafik som ingår:

 • Mobilsurf

 • Skickade och mottagna SMS/MMS

 • Mottagna samtal

 • Lokala samtal (Betalsamtal ingår ej)

 • Samtal hem till Sverige

 • Samtal mellan länderna (t ex. om man befinner sig i Danmark ingår samtal till Finland)

Trafik som INTE ingår:

 • OBS! Fria samtal, SMS/MMS (Flatrate) ingår inte för mobil anknytning, utan debiteras enligt prislista.
 • Samtal från Sverige till Norden/Baltikum

 • Samtalstrafik till eller från Island, Grönland och Färöarna

 • Mobilsurf i Island, Grönland och Färöarna

Angående datatrafik gäller den ”pott” man har som extra tillägg på mobilabonnemanget. Finns inget tillägg för datatrafik debiteras maxsumman 19 kr/ dag för datatrafiken.

För mobila bredband med möjlighet till roaming, som är tecknade innan 170615, kan du använda hela din surfmängd. För mobila bredband tecknade efter 170615 kan du endast surfa i Sverige.


Om du reser utanför EU/EES

Läs mer på Telias samlingssida för tilläggstjänster för dig som reser utomlands i arbetet.


Telia båtroaming

Ringa, surfa och skicka SMS till havs.

Sidansvarig:

Relaterad information

Kontakt

LU Servicedesk
Tel. 046-222 90 00
Servicedesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17

 

GDPR

Lunds universitet är ansvarig och skyldig att ha en god intern kontroll av licenshanteringen för att förebygga att olovligt programutnyttjande inte förekommer.
Många leverantörer utdelar straffavgifter om en licens missbrukas och för att säkerställa att vi efterlever våra åtaganden, krävs att följande personuppgifter anges vid registrering av licensen.
Slutanvändarens e-postadress, datorns IP-adress och datornamn.
Dataskyddsförordningen (GDPR) kräver att den registrerade får tillräcklig information om behandlingen av personuppgifterna och frivilligt godtar behandlingen av dessa.
Programförmedlingens register används som underlag vid revisioner för att tillstyrka användarens licensinnehav och kommer också att användas som ett giltigt samtycke av den registrerade.
Vi skall inte kunna förmedla några licenser till dig som inte vill att dina personuppgifter registreras.

LDC
Margaretavägen 1 A
222 40 Lund
Telefon: 046-222 13 00

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211