Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Sektionen IT

Välkommen till Sektionen IT!

IT vid Lunds universitet är decentraliserat, precis som universitetet i övrigt. Sektionen IT är en del av en samverkande IT-organisation som vi själva kallar ”IT vid LU”. Den består av IT-medarbetare vid fakulteter, institutioner och Sektionen IT, som tillsammans försöker tillhandahålla ett stöd med en kvalité som gör att universitetets utbildning och forskning har förutsättning att bli excellent.

Vi befinner oss i en tid med ökad digitalisering av utbildningen, forskningen och stödverksamheten samtidigt som yttre påverkan i form av IT- och informationssäkerhetshot och nya externa regleringar i grunden omformar vår verksamhet. En sak är säker - ingen klarar längre ensam av att hantera alla komponenter i sin IT-miljö. Av detta skäl förändrar vi tankemodeller, arbetar fram gemensamma lösningar och försöker på vårt sätt bidra till universitetets fortsatta framgångar.

Tveka inte att ta kontakt med mig om du har frågor eller synpunkter på IT-stödet vid Lunds universitet.

John Westerlund
IT-direktör 

Kontakt

IT-direktör John Westerlund
John [dot] Westerlund [at] ldc [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 12 54

 

Chefssekreterare Carina Rafstedt
Carina [dot] Rafstedt [at] ldc [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 13 02
Mobil: 0730-69 38 73