Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institutioner och områden

Institutioner och områden

Inom Lunds universitet gäller enligt rektorsbeslut från -85 ett decentraliserat IT-ansvar inom ramarna för gällande policies och rektorsbeslut. Detta innebär att ett område eller enskild institution kan välja hur IT-miljön skall hanteras inom organisationsenheten. IT-driften kan därför hanteras av egen personal, av Sektionen IT eller av en extern leverantör.   

Sektionen IT anpassar sina tjänster successivt till att hantera hela IT-driften för en institution eller ett område. Detta inkluderar standardiserade arbetsplatssystem, husnät, telefoni, lagring, e-post, backup och applikationsdrift. Sektionen IT ambition är att anpassa dessa tjänster efter varje institutions speciella behov.

Många institutioner har egen personal för IT-driften och Sektionen ITs ambition är att i dessa fall samverka med lokal personal för att uppnå en optimal IT-miljö för användarna. Detta kan t.ex. ske genom delade driftsuppdrag eller genom informationsutbyten. Det viktiga är att erbjuda en kostnadseffektiv och kvalitetssäkrad IT-miljö för alla användare.
 

Institutioner

 

Kontakt

LU Servicedesk
Tel. 046-222 90 00
Servicedesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17