Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Uppdatering av sidor

Startfil
Det är mycket viktigt att det finns en fil som heter default.htm, index.html eller index.htm i katalogen, då det är denna fil som visar förstasidan på din webbplats i normala fall.

Om du har en annan startfil (default.asp, login.asp eller default.aspx) så ta kontakt med oss för ändring.

Uppladdning
För att ladda upp webbsidor måste du använda ett FTP-program, t.ex. WinSCP (http://winscp.net/eng/index.php) SmartFTP (www.smartftp.com), Filezilla (filezilla.sourceforge.net) eller CuteFTP (http://www.cuteftp.com/)

Ftp-servern hanterar både active och passive mode. Utanför LU gäller passive mode med VPN-anslutning för universitetsanställda (dvs finns registrerade i Lucat - systemet).

OBS! Vi rekommenderar inte att MS Internet Explorer används som en FTP-klient!

Databaser
För större, säkrare och stabilare databaser rekommenderar vi SQL Server 2000. Tänk på att en access-databas är inte gjort för en generell webbanvändning. Den klarar normalt av mellan 10-15 användare samtidigt och har sämre säkerhet.

Vi gör inga externa ODBC-kopplingar för databaser, men möjlighet för en extern administration och hantering av SQL Server 2000 finns. Vi gör inga delade åtkomster (shares) till accessdatabaser.

Kontakt

LU Servicedesk
Tel. 046-222 90 00
Servicedesk [at] lu [dot] se

Öppettider
måndag-fredag, kl 8-17